sâmbătă, 30 iunie 2012

Schimbarile climatice o problema ce nu poate fii trecuta cu vederea!

Iti sunt cunoscute teme ca: alimentatie bio, biodiversitate, biosecuritate, energie solara, eoliana, protectia mediului, apei, solului, sunt si vor fi pe viitor si mai pregnant, teme, care vor face parte din viata noastra de zi cu zi.


Fie ca sunt constructori de automobile sau producatori de materiale de constructie au in vedere acelasi lucru: promovarea de produse nepoluante. Crescatorii de animale sau dezvoltatorii de munci agricole care doresc sa se evidentieze pe viitor vor trebui sa produca neaparat bio.
Cum s-a ajuns aici? Toate acestea sunt consecinta incalzirii globale care determina extremele de clima, ridica nivelul marii, topirea ghetarilor si numeroase alte schimbari. Schimbarile climatice sunt la randul lor, consecinta cresterii CO2 in atmosfera.

Dezvoltarea industriei a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze . Dezvoltarea agriculturiii a determinat acumularea unor cantitati mari de metan si oxizi de azot in atmosfera. Activitatile de transportul polueaza prin emanare de gaze de esapament, pulbere de plumb. Activitatile casnice, eruptiile vulcanice, incendiile naturale toate acestea sunt poluatori ai aerului.
In zilele noastre milioane de oameni inspira un aer foarte poluat.
Din aceasta cauza, numarul celor care de afectiuni toracice-pulmonare, in special in randul copiilor si al batranilor ,este in continua crestere. La fel si frecventa cazurilor de alergii si cancer de piele este in crestere. Motivul este stratul de ozon deteriorat, care nu mai retine radiatiile ultraviolete nocive.
Ploaia acida distruge plantele si animalele. Paduri intregi au disparut din cauza ploilor acide. Mai rau este daca aceste ploi acide ajung in lacuri sau rauri care le duc la distanta ,omorand si cele mai mici organisme.

Un lucru e sigur: in zilele noastre nu mai putem sa respiram aer curat.

Daca atmosfera este in pericol, este in pericol intregul de viata. Este nevoie de un control riguros si de masuri radicale pentru ca viitorul atmosferei sa fie sigur.

Fukushima, Cernobal,Tunguska, Kozlodui, Golful Mexic, Bhopal, Valdez, Incendierile de petrol din Kuweit, Three Mile Island. Aceste nume ne trezesc în minte imagini ale unor dezastre ecologice cu efecte zdruncinatoare, care au avut loc în diverse locuri din lume. Fiecare dintre dezastre ne aminteşte că mediul înconjurător e în pericol si ca trebuie luate masuri urgente!



Pornind de la aceasta realitate, 160 de tari au cazut de acord semnand Protocolul de la Kyoto. In urma acestui protocol, din anul 1997, pus aplicare in 2005, s-a stabilt ca fiecare tara trebuie sa reduca poluarea. Emisiile globale de CO2 trebuiesc reduse pana in anul 2020 cu pana la 30% si pana in anul 2050 cu 80%. Fiecarei tari i se atribuie o cota anuala de poluare. In cazul in care aceasta cota este depasita se poate cumpara capacitatea de absorbtie de la alte tari, care nu ii este necesara cota alocata. Deja se poate vorbi de cerere si oferta. Creditul de Carbon este unitatea de schimb a unei tone de CO2 emisa in atmosfera.

Creditele de Carbon


Creditul de carbon este un instrument financiar supravegheat de ONU care seamănă cu titlul de valori. Este un document certificat si numerotat. Producerea a unui KWh de energie verde este echivalat cu un credit de carbon. Aceste credite pot fi vândute obținând astfel încasări. Conceptul creditelor de carbon a luat ființă ca urmare a recunoașterii faptului că emisiile de CO2 trebuie să fie reduse. Creditul Carbon este o noua valuta care corespunde cu o tona de CO2 emis. Creditele de carbon sunt ca aurul. Le achiziţionezi, le păstrezi o perioada şi le revinzi cu profit. Spre deosebire de aur, a cărui valoare creşte sau scade speculativ, valoarea Carbon Creditelor creşte constant odată cu scaderea de către ONU a cotei globale de emisii poluante.
De Credite de Carbon au nevoie acele societăţi care utilizează surse fosile de energie şi care emit mai multe substanţe dăunătoare decât nivelul aprobat în autorizaţia eliberată pentru ele. Ele cumpără de la fermele verzi Certificate de Credite de carbon. Pentru depasirea cu o tonă de emisii de CO2 eliberat, o firma trebuie sa cumpere o unitate de Credit de Carbon. Prin aceasta firmele poluante sprijină sectorul energiei regenerabile. Ca urmare, întreprinderile care sunt capabile să producă energie verde, sau să-şi desfăşoară activitatea fără emisii nocive, obţin venituri suplimentare. Acest lucru va asigura răspândirea într-un ritm mai mare a acestor tehnologii şi a energiilor regenerabile.

Platforma Botanoo

Botanoo:

- este marca retelei CC Denmark Network al cărei scop este să devină cea mai mare platformă internatională de comert a creditelor de carbon de pe piata voluntară.

- este o afacere cu caracter international, produsul în care investim are căutare în toata lumea.

- sustine şi proiecte umanitate, prin fundatia proprie, în felul acesta o parte din veniturile companiei se întorc către societatea civilă, la acei oameni şi la acele proiecte care au nevoie de un ajutor susţinut.

- este platforma de legatura intre fermele verzi si Piata Creditelor de carbon.

- este o afacere cu scop nobil, investitii in domeniul protectiei mediului.

Telul este de a lasa Pamantul sub o forma viabila copiilor nostrii!

www.botanoo.com

CC Denmark Aps

CC Denmark Aps este o firmă daneză ce activează în domeniul protectiei mediului, este sustinută si recunoscută de guvernul danez. CC Denmark Aps se ocupă cu comercializarea creditelor de carbon si proiecte in dezvolatrea energiilor regenerabile, este înregistrată oficial si verificată strict de către ONU, ca urmare trebuie să respecte legile Comunitătii Europene, prevederile ONU si legile daneze. Este o companie deschisă si transparentă, o companie care are 20 de ani de experientă în investitii verzi si afaceri pe internet. Detine birouri în Danemarca, Spania, Ungaria si mai nou în Rusia.

Markit-supravegheaza Piata Creditelor de Carbon

Una dintre cele mai frecvente intrebari care ne
este pusa in momentul prezentarii afacerii Botanoo este cine verifica Creditele de Carbon. Ei bine, Firma Markit este cea care verifică zilnic autenticitatea creditelor de carbon, din ce proiecte sunt cumpărate, unde sunt vândute carbon creditele. Cu cât un proiect este mai viabil prin termediul lui mai mulţi oameni vor beneficia de locuri de muncă şi cu atât valoarea carbon creditului va fi mai mare. În zece ani de când a fost infiintata compania, Markit şi-a menţinut spiritul antreprenorial, a construit şi a dobândit multe afaceri complementare, şi a creat o informare la nivel mondial de servicii financiare şi de afaceri oferind o gamă largă de date, evaluare şi prelucrare a produselor de comerţ şi servicii în mai multe clase de active. Cu peste 2.200 de angajati in 16 de birouri din lume, misiunea de bază a Markit rămâne aceeaşi care a fost şi în 2001 – de a crea noi produse şi servicii pentru pieţele financiare, care să sporească transparenţa, a reduce riscul şi de a îmbunătăţi eficienţa operaţională".
Markit este o bază de date independentă şi cuprinzătoare care oferă servicii comerciale adecvate. Evidenţa de mediu Markit este un depozit de carbon care acţionează ca o poartă de acces la piaţa de carbon.


Daca aveti curiozitatea sa verificati pe www.markit.com unde este inregistrata compania CC Denmark o gasiti la adresa: www.markit.com, Registru public, meniul Account Holders.

Implica-te, fii activ, transmite informatia mai departe. Planul de marketing al afacerii Botanoo.Venitul activ al afacerii Botanoo

VENITUL ACTIV AL AFACERII BOTANOO

Una dintre grijile noastre zilnice este cum sa inmultim banii? Sau cum sa facem si ce sa facem sa castigam bani! Oricum la o intalnire cu prietenii dezbatem ultimele noutati. Facem reclama in mod gratuit unor furnizori de produse si servicii. Fa-ti o prioritate din a oferi informatii care genereaza bani. Vorbeste despre afacerea Botanoo. Urmareste planul de compensare, binar hibrid. Un sistem de vanzare directa modern, afacerea Botanoo este usor de realizat. S-a ales acest sistem de lucru care da posibilitatea unor castiguri mari celor care se implica iar din punct de vedere "Botanoo" nu presupune costuri ridicate. Iata descrierea efectiva a tipurilor de venituri:



VENIT DIN RECOMANDAREA DIRECTA

Poti recomanda cunostintelor si prietenilor tai aceasta afacere si ai 10% din suma care este utilizata la cumpararea cupoanelor. Poti recomanda doar la doua persoane sau la mai multe persoane. Numarul persoanelor la care poti recomanda nu este limitat.

VENITUL DIN BONUS BINAR

Pe baza sistemului binar vei avea două grupuri. Fiecare membru poate construi două grupuri cu mai mulţi membri. Unul dintre grupuri îl construieşti împreună cu sponsorii tăi, astfel încât să se dezvolte şi independent, iar cealaltă echipa o vei construi împreună cu invitaţii proprii, ca şi sponsor. Compania va plăti 10% din cifra de afaceri grupului mai mic ca bonus binar săptămânal. Numărul membrilor din grupuri poate fi oricât, însă beneficiul săptămânal este limitat. Această sumă variază între 800 şi 40.000 € în funcţie de performanţele tale anterioare. Dacă te alături ca Carbon Trader, vei începe automat cu o limită săptămânală de plată de 2000€.

VENIT DIN GENERATII (BONUS DE CHIPA)

Dacă tu, ca sponsor, ca lider de echipa ajuţi colegii de echipă pentru a câştiga bani, compania plăteşte acest lucru pentru tine. Compania plăteşte un bonus de 31% sponsorilor după venitul total obţinut de către echipă. Trebuie să ştii că nu din venituri sunt deduse aceste sume, ci din alte surse.Regulile sunt următoarele: după propriile invitaţi bonusul este de 10% din venitul lor, iar din venitul invitaţilor lor ai dreptul la 8%, dacă ai cel puţin 3 membrii direcţi, iar dacă lucraţi cu mai mulţi direcţi, chiar şi după a treia linie primeşti bonus, rata fiind de 6%. Tabelul de mai sus ne arată că ne putem aştepta la o restituire până în a şasea adâncime. Cu cât ajuţi mai mulţi oameni să câştige, cu atât mai mare va fi şi venitul tău.

PROGRAM DE FIDELIZARE:


Printr-un sistem de fidelizare provocator prin consistenta premiilor, Botanoo, ofera urmatoarele beneficii sub forma de premii: pe piciorul slab al Carbon Trader-ului, rulajul BV-urilor (Puncte valoare, BV= 0,75Eu) se cumuleaza saptamanal. BV-rile cumulate in acest fel definesc nivelul calificarii. Odata atins nivelul de calificare nu se pierde. Fiecare dintre noi, poate sa ajunga la aceste premii. Cei care se implica si urmaresc afacerea indeaproape sigur ca ajung intr-un timp scurt sa se bucure de aceste premii extraordinar de frumoase:

Nivel

BV cumulate pe piciorul cel scurt

Nr. membrilor Ambasador si Carbon Tander pe piciorul cel mai scurt

Premii

1.

5 000

1.


2.

15 000

2.

set pixuri Botanoo

3.

45 000

3.

Un iPad nou

4.

135 000

4.

250 Voucher Unit-4500E

5.

4 000 000

5.

500 Voucher Unit-9000E

6.

12 000 000

6.

Audi A4 limuzin 2012

7.

40 000 000

7.

10000 Voucher Unit-180000E

8.

120 000 000

8.

100000 Voucher Units + calatorie 2 persoane in regiunea Amazoniana-180000000E

CUM POTI ADERA LA ACEASTA AFACERE?

Prin inscriere gratuita , timp de 4 luni in care ai timp sa alegi pachetul pe care il investesti, dupa care, daca nu achizitionati un pachet de investitor, programul soft te scoate afara.

Asadar:
-Putem folosi biroul virtual al companiei.
-Putem sa incepem afacerea prin inscriere de parteneri.
-Nu beneficiem de comisioane. Avem termen de gandire 120 de zile.

Pachete de investitor:

Membru Afiliat

- pachet investit 250 euro

- puncte valoare (BV) 180

- bonus de recomandare 10% x BV = 18 Eu

- compensare personala de CO2: 100 Eu

- cumparare automata pe platforma de unitati Xtanoo.com de 100 Eu

Membru Ambasador

- pachet investit 400 euro

- puncte valoare (BV) 300

- bonus de recomandare 10% x BV = 30 Eu

- compensare personala de CO2: 100 Eu

- cumparare automata pe platforma de unitati Xtanoo.com de 200 Eu

- exista varianta 3 x 400 Eu

Membru Carbon Trader

- pachet investit 1200 euro

- puncte valoare (BV) 900

- bonus de recomandare 10% x BV = 90 Eu

- compensare personala de CO2: 100 Eu

- cumparare automata pe platforma de unitati Xtanoo.com de 900 Eu

- varianta ideala de investitie 3 x 1200 Eu.


Platile se fac saptamanal.

Calcularea şi plătirea bonusurilor
Bonusurile sunt calculate în fiecare duminică, la ora 23:59, iar ele vor fi plătite
în fiecare vineri până la ora 23:59.
Bonusurile calculate sunt plătite cu o întârziere de 12 zile.


Să luăm un exemplu!
Bonusurile vor fi calculate în data de 22.
Aprilie. 2012, duminică, la ora 23:59.
Bonusurile calculate vor fi plătite în data de vineri noaptea, 04. Mai. 2012, la ora 23:59.
80% din bonusuri vor fi plătite pe contul dvs cash, iar 20% din bonus vor fi plătite
pe contul dvs de bonus. Pentru cei 20% se vor cumpăra unitaţi de pe platforma XTANOO.COM, in ordine FIFO.

Plata maximă săptămânală

Panul de compensare reglementează bonusul binar maxim (MAB) plătit săptămânal.
Dacă tu esti Carbon Trader, şi aveţi încă
două poziţii (triplu) – fie ele Affiliate sau
Ambassador - , atunci în paralel cu creşterea
echipei tale, ai ocazia să urci pe diferitele nivele de plată săptămânală maximă.
Dacă tu ai o poziţie Carbon Trader sau Ambassador (single), atunci tu vei rămâne
pe nivelul 1 sau 2. Plata maximă săptămânală va fi de €800, respectiv €1200.

Nivel Plata maximă spăptămânală:

Ambassador €800
Carbon Trader (Single) €1,200
Carbon Trader (Triplu) €2,000
1. Grade Carbon Trader €2,500
2. Grade Carbon Trader €3,000
3. Grade Carbon Trader €4,000
4. Grade Carbon Trader €6,000
5. Grade Carbon Trader €8,000
6. Grade Carbon Trader €10,000
7. Grade Carbon Trader €20,000
8. Grade Carbon Trader €30,000

Cumpărarea unităţilor pe platforma
Din fiecare pachet de membru o parte a banilor sunt folosiţi pentru a cumpăra unităţi de pe platforma Xtanoo.com. Din 80% din preţul pachetului de membru se cumpără unităţi de la Botanoo, iar din cei 20% ramaşi se cumpără din unităţile puse la vânzare pe Xtanoo.com in ordine FIFO.

R ecomandare (Affiliate): €100

€100 x 80% = €80
€100 x 20% = €20

Ambasador: €200
€200 x 80% = €160
€200 x 20% = €40

Unităţile (cupoanele) astfel cumpărate
sunt blocate pentru 12 săptămâni.

Carbon Trader: €900
€900 x 80% = €720
€900 x 20% = €180

Cupoanele de carbon – ce sunt?

Cupoanele de carbon sunt banii interni ai firmei. Sunt unităţi de carbon care se cumpără şi se vând pe platforma online Botanoo.
Cupoanele sunt împărţite în pachete (loturi) primul lot fiind la 0,5 eu şi preţul creşte în funcţie de cât de repede se termină numărul de cupoane în respectivul pachet.
Pentru toţi cei care aderă acum la această afacere perioada de tranziţie de la cupon la carbon credit este un caştig în plus. Cu cât avem mai multe cupoane cumparate la preţ mic, cu atât va fi câştigul mai mare la vânzare.
Preţul cupoanelor se va ridica până la 10€, iar din acel moment toţi cei care vor adera la această afacere vor primi automat, în loc de cupoane, un carbon credit. Atunci va fi o adevărată afacere, pentru că la vânzare vom primi 16-18 € pentru un carbon credit. Perioada de tranziţie de la cupon la carbon credit ne dă posibilitatea unui castig substanţial!
Este important să facem diferenţa între cupoane si carbon credite.

Intr-o schema asa arata paritatea Cupon/Euro:

Valoare cupon-Euro

Nr cupoane/

CC

0.5

20/10E

1

10/10E

2

5/ 10E

2.5

4/ 10E

5

2/ 10E

10

1/1=10E

Ce sunt certificatele de emisii de carbon? Certificatele verzi – ce sunt?

Certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (EUA) sunt un fel de drepturi de poluare pe care le primesc gratuit peste 200 de companii din România în perioada 2008-2012. În fiecare an din intervalul menţionat anterior, com­paniile care activează în domeniile energie, rafinare de produse petroliere, ciment, metalurgie sau sticlă primesc un anumit număr de certificate de emisii în mod gratuit.

Aceste certificate se dau în funcţie de gradul de poluare al fiecărui agent. Dacă agentul poluează mai mult, trebuie să cumpere certificate în plus, dacă poluează mai puţin, poate să-şi vândă surplusul şi să-şi finanţeze cu banii obţinuţi investiţii în modernizare. Anul de referinţă care a fost luat în calcul pentru stabilirea nivelului de certificate de emisii pentru fiecare industrie este anul 2003.

În total, în perioada 2008-2012, compa­niile din România au alocate circa 350 de milioane de certificate, adică aproximativ 70 de milioane de certificate anual. Cele mai multe certificate le primesc companiile din energie, urmate de cele din metalurgie şi ciment. Un astfel de certificat este echivalentul unei tone de CO2 emisă în atmosferă.

Spre deosebire de drepturile de emisii (AAU), certificatele de emisii fac parte dintr-un plan stabilit prin directivele europene care se referă doar la poluarea pentru anumite instalaţii. Vânzătorii şi cumpărătorii sunt firmele şi nu statele ca în cazul AAU-urilor.

În prezent şi tranzacţionarea de EUA-uri a fost limitată ca urmare a încetării tranzacţionării de AAU-uri, firmele putând să facă tranzacţii doar în ţară.

Certificatele verzi – ce sunt?

Nu există nicio legătură între drepturile de emisii, certificatele de CO2 şi certificatele verzi. Acestea din urmă reprezintă sistemul de sprijin pe care statul român îl pune la dispoziţia investitorilor în energie verde. În prezent, fiecare MWh de energie verde produs de un parc eolian sau de o centrală solară este recompensat cu un certificat verde a cărui valoare este deocamdată de 55 de euro. În scurt timp, acest sistem de sprijin va deveni şi mai generos, producătorii de energie verde urmând să fie recompensaţi cu un număr diferit de certificate verzi în funcţie de tehnologie. Aceste certificate verzi sunt cumpărate de furnizorii de energie electrică, companiile de profil fiind obligate să aibă o anumită cotă de energie regenerabilă în coşul livrat consumatorilor. Dovada prezenţei acestei energii este dată de numărul de certificate verzi deţinute. Această schemă a fost pusă la punct pentru că fără subvenţii, investiţiile în energie verde nu sunt rentabile, iar România este obligată ca l a nivelul anului 2020 să aibă o pondere de 38% a energiei verzi în totalul consumului de electricitate.Certificatele verzi
Nu există nicio legătură între drepturile de emisii, certificatele de CO2 şi certificatele verzi. Acestea din urmă reprezintă sistemul de sprijin pe care statul român îl pune la dispoziţia investitorilor în energie verde. În prezent, fiecare MWh de energie verde produs de un parc eolian sau de o centrală solară este recompensat cu un certificat verde a cărui valoare este deocamdată de 55 de euro.

În scurt timp, acest sistem de sprijin va deveni şi mai generos, producătorii de energie verde urmând să fie recompensaţi cu un număr diferit de certificate verzi în funcţie de tehnologie. Aceste certificate verzi sunt cumpărate de furnizorii de energie electrică, companiile de profil fiind obligate să aibă o anumită cotă de energie regenerabilă în coşul livrat consumatorilor. Dovada prezenţei acestei energii este dată de numărul de certificate verzi deţinute.

Această schemă a fost pusă la punct pentru că fără subvenţii investiţiile în energie verde nu sunt rentabile iar România este obligată ca la nivelul anului 2020 să aibă o pondere de 38% a energiei verzi în totalul consumului de electricitate.

Practic, dacă certificatele şi drepturile de emisii se referă strict la poluare, certificatele verzi se referă la energia verde, între aceste instrumente neexistând nicio legătură.

Cititi mai departe aici:
http://www.zf.ro/eveniment/ce-sunt-certificatele-de-emisii-de-carbon-si-de-ce-i-s-a-suspendat-romaniei-dreptul-de-tranzactionare-8670211

Cele 2 piete ale Creditelor de Carbon: Piata obligatorie si Piata volunatra


Putem vorbi de 2 piete ale CC, piata obligatorie reprezentata de companii poluante mari din sectorul energetic si industria grea care au nevoie de a primii autorizatii si piata voluntara reprezentata de firme si persoane fizice care vor sa isi neutralizeze in mod voluntar emisiile de CO2 si cumpara CC care provin de la fermele verzi.